ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η πρωταγωνίστρια του Κυνόδοντα Μαίρη Τσώνη σε ηλικία 30 ετών

Πέθανε η πρωταγωνίστρια του Κυνόδοντα Μαίρη Τσώνη σε ηλικία 30 ετών

Νεκρή βρέθηκε η Μαίρη Τσώνη, πρωταγωνίστρια του "Κυνόδοντα" του Γιώργου Λάνθιμου και ερμηνεύτρια των μουσικών σχημάτων της ενναλακτικής σκηνής "Mary and the boy" και "Joalz".

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Τσώνη έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η Μαίρη Τσώνη γεννήθηκε στην Λειβαδιά και έμενε στα Εξάρχεια ενώ συμμετείχε και στο συγκρότημα Μary & The Boy.

Όπως είχε πει σε συνεντεύξεις της γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Λειβαδιά μέχρι τα 12 και μετά πήγε στην Κρήτη, στα Χανιά, μέχρι τα 16 της.

Πέρα από τον "Κυνόδοντα" η Τσώνη εμφανίστηκε και σε άλλες παραγωγές του Ελληνικού κινηματογράφου ("Κακό", "Artherapy" και "Οπωροφόρα της Αθήνας") ενώ συμμετείχε και σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα.

Η Μαίρη Τσώνη είχε κερδίσει τη μουσική σκηνή της χώρας ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Μary & The Boy.

"Παίζω τη μικρή κόρη της δυσλειτουργικής οικογένειας, η οποία έχει ένα κόλλημα με την ιατρική, ασχολείται τα βιβλία που της φέρνει ο πατέρας της. Είναι αρκετά παθητική, δεν είναι ενεργητική όσο τα άλλα παιδιά, είναι πιο μαζεμένη" είχε πει για τη συμμετοχή της στην ταινία του Λάνθιμου.

"Οι γονείς έχουν κλείσει τα παιδιά στο σπίτι από μικρά και έχουν αναπτύξει μεταξύ τους δικούς τους κώδικες. Δεν ήταν δύσκολος ο ρόλος γιατί ο Γιώργος ήξερε να μας κατευθύνει και ήξερε τι διάλεξε. Ήταν εύκολο για μας να υποδυθούμε. Σε καμιά περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι κοντά σε μένα και δεν μπορώ να πω ότι με επηρέασε. Μόνο μία σκηνή που κόπηκε, στην οποία η 'αδελφή' μου με δέρνει. Έφαγα πολύ ξύλο και γέμισα μελανιές για κάποιους μήνες! Η εμπειρία στις Κάννες ήταν παραπάνω από ωραία".

Μέχρι στιγμής οι αιτίες του θανάτου της 30χρονης παραμένουν αδιευκρίνιστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ