ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Τον δάγκωσε φίδι, αλλά ήταν άτυχος επειδή ήταν… Σάββατο

Καβάλα: Τον δάγκωσε φίδι, αλλά ήταν άτυχος επειδή ήταν… Σάββατο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μια απίστευτη ταλαιπωρία έζησε το προηγούμενο Σάββατο ένας κάτοικος της Καβάλας  όταν καθώς εκτελούσε εργασίες στον κήπο του  είχε την ατυχία να τον δαγκώσει μια οχιά. Διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, προκειμένου να του χορηγηθεί αντιοφικός ορός. Όμως, καθώς λόγω Σαββάτου, το φαρμακείο δεν εφημερεύει, οπότε δεν ήταν δυνατό να έχει την απαραίτητη φαρμακευτική κάλυψη.

Στο φαρμακείο του νοσοκομείου θα έπρεπε να υπάρχουν σε απόθεμα αντιοφικοί οροί. Όμως η Διευθύντρια του Φαρμακείου δεν ήταν σε υπηρεσία για να δώσει την εντολή να χορηγηθεί ο ορός και να υποδείξει το πού βρίσκεται.

Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή και με δική του πρωτοβουλία μπήκε στο φαρμακείο, για να βρει τον ορό. Όταν δεν μπόρεσε να τον βρει ούτε ο ίδιος, ο ασθενής οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου μετά την «περιπέτεια» που πέρασε, του χορηγήθηκε το φάρμακο και του παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος πρόσθεσε:

Ήταν μια άτυχη στιγμή. Δυστυχώς δεν εφημέρευε το φαρμακείο. Ο συμπολίτης μας ήρθε στο νοσοκομείο μεσημέρι Σαββάτου. Το συμβάν έρχεται να αναδείξει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει εκτός από την φαρμακοποιό-υπεύθυνη του φαρμακείου του Νοσοκομείου Καβάλας και άλλοι φαρμακοποιοί. Στην πρότασή μας για τον νέο Κανονισμό του νοσοκομείου μας ζητάμε την πρόσληψη 2 φαρμακοποιών. Να σημειώσω δε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δυο αντιοφικούς ορούς στο φαρμακείο μας.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά το ατυχές περιστατικό, ο άτυχος ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού παρά τις παρεμβάσεις των ιατρών, η πολύωρη καθυστέρηση χορήγησης του αντιοφικού ορού επιδείνωσε την κατάσταση του ασθενούς.

Η οικογένεια του παθόντα είναι αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση και να στραφεί κατά της διοίκησης του νοσοκομείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ