ΕΛΛΑΔΑ

Μια 15χρονη το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα

Μια 15χρονη το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα
twitter@L_DeGeorges

Μια νεαρή κοπέλα από την Κατερίνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με τραύματα που φέρεται να έχει προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της και υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι θύμα του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, που είναι γνωστό με την ονομασία «μπλε φάλαινα».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στις 7 Μαΐου η μητέρα της 15χρονης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης και κατήγγειλε ότι μερικές μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 1 Μαΐου, η κόρη της λάμβανε μέσω διαδικτύου οδηγίες από κάποιον άγνωστο για το πώς να προκαλέσει τραυματισμό με ξυραφάκι στους μηρούς της.

Δύο μέρες αργότερα, ο ίδιος άγνωστος της υπαγόρευε, πάλι μέσω διαδικτύου, πώς να πάρει χάπια για να αυτοκτονήσει. Η κοπέλα όμως φαίνεται πως τρόμαξε και πήρε μόνο δύο χάπια και όχι την ποσότητα που της είχε υποδείξει ο άγνωστος.

Τότε ήταν που οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο και έτσι αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το φρικτό περιστατικό, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η 15χρονη να είναι το πρώτο θύμα της «μπλε φάλαινας» στην Ελλάδα.

Η «μπλε φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που διεξάγεται μέσω των social media και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις των εφήβων. Ο κύκλος διάρκειάς του υπολογίζεται σε 50 μέρες και σε αυτό το διάστημα οι συμμετέχοντες καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες, ακολουθώντας οδηγίες και υποδείξεις που τους δίνονται από αγνώστους μέσω διαδικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ