ΕΛΛΑΔΑ

Υπό βροχή η πορεία των συνταξιούχων κατά του πολυνομοσχεδίου (pics&vid)

Υπό βροχή η πορεία των συνταξιούχων κατά του πολυνομοσχεδίου (pics&vid)
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πορεία συνταξιούχων έγινε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ στη Βουλή.

Οι συνταξιούχοι είχαν δώσει «ραντεβού» στην πλατεία Κοτζιά και παρά την ισχυρή βροχόπτωση κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «Μια είναι η απάντηση, ξεσηκωμός οργάνωση, αγώνας», οι συνταξιούχοι κατακεραύνωσαν τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους, που έρχονται από το πολυνομοσχέδιο.

Διεκδικούμε ότι μας αφαίρεσαν, λέει ο πρόεδρος συνταξιούχων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, κ. Δήμος Κουμπούρης, εμφανώς απογοητευμένος τόνισε πως βγήκαν «στο δρόμο του αγώνα για ακόμη μια φορά γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης είναι θανατηφόρα, κυριολεκτικά»,

syntaksiouxoi 3

«Έκαναν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα, μαζί με τις προηγούμενες περικοπές. Εμείς τις συντάξεις τις πληρώσαμε. Δεν πληρώσαμε για να πάρουμε βοηθήματα, πληρώσαμε για να πάρουμε συντάξεις και επικουρικές και φυσικά με αυτές να περάσουμε τα γερατειά μας», τόνισε.

Ολοκληρώνοντας διεμήνυσε πως οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διότι «η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα, διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει, δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή».

syntaksiouxoi 6

Νέα συγκέντρωση το απόγευμα

Οι συνταξιούχοι έχουν δώσει ακόμη ένα «ραντεβού» για το απόγευμα στις 18:00 στην Ομόνοια.

Μαζί με άλλα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, θα κινητοποιηθούν την ώρα που στην Βουλή θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο.

syntaksiouxoi 5
syntaksiouxoi 8
syntaksiouxoi 2
syntaksiouxoi 9
syntaksiouxoi 10

πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ