Ξεπέρασαν τα όρια οι Τούρκοι - Δέσμευσαν για άσκηση ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου
Πηγή: WIKIPEDIA/Φωτογραφία αρχείου

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο... αυτή τη φορά με την άσκηση «Θαλασσόλυκος», καθώς έφτασαν στο σημείο να δεσμεύσουν ακόμα και το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Διαβάστε επίσης

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκου Λουκάκη, ο οποίος κάλεσε τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος» να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».

«Το γεγονός αυτό» υπογραμμίζει, «πέραν του ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων».

Την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK, που γράφει: “Η άσκηση DENIZ KURDU, η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανησύχησε τους Έλληνες. Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες, προτρέποντάς τις να μη συμμετέχουν».

Η ενέργεια αυτή των Τούρκων βάζουν εκ νέου «λάδι στη φωτιά», στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η Άγκυρα εκδίδει συνεχώς NAVTEX με τις οποίες δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις.

TOYRKIA


Διαβάστε επίσης

Νέες φωτογραφίες από τις υλικές ζημιές στο «Γαύδος»

Η Άγκυρα διαψεύδει τη χρήση χημικών όπλων στο Αφρίν

Κικίλιας: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για εθνικά ζητήματα

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές και όταν καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται