ΕΛΛΑΔΑ

Οι αντιδράσεις των πολιτικών για τη δολοφονική έκρηξη στο αυτοκίνητό του Λουκά Παπαδήμου

Οι αντιδράσεις των πολιτικών για τη δολοφονική έκρηξη στο αυτοκίνητό του Λουκά Παπαδήμου

Μετά τη δολοφονική έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, με μηνύματά τους οι πολιτικοί καταδικάζουν την επίθεση. 

Επικοινωνία Παυλόπουλου

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του , τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του, που επίσης τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Νίκος Βούτσης: Η δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει

Πέραν της απερίφραστης καταδίκης αυτής της ακραία εγκληματικής πράξης, την οποία εξέφρασα εκ μέρους όλων των βουλευτών, αντρών και γυναικών, όπως είμαι σίγουρος. Ήθελα να βεβαιώσω για τις ευχές για ταχεία ανάρρωση, για συμπαράσταση σε αυτή την περιπέτεια, τον κ. Παπαδήμο και όσους τον συνόδευαν. Οι θεράποντες γιατροί έχουν εκδώσει δελτίο τύπου το οποίο θα δοθεί στους ανθρώπους του ρεπορτάζ. Είναι πολύ καλύτερα τα πράματα αλλά πιστεύω πως οι θεράποντες έχουν τον πρώτο λόγο και από αυτούς πρέπει να ενημερώνεστε. Η Βουλή σταθερά πιστεύει, θεωρεί, με όλες της τις εκδοχές και τις εκφάνσεις πως η δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.
Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».

Αργότερα, έξω από τον Ευαγγελισμό ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από τοο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καταδικάζει την επίθεση η Φώφη Γεννηματά

"Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και σημειώνει ότι "είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους".
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι "η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ένα tweet δηλώνει τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο

"Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία"

Και ο Νίκος Παππάς γράφει στο twitter:

Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταβεί οι κ. Τζανακόπουλος, στουρνάρας και Βενιζέλος

Ο κύριος Τζανακόπουλος δήλωσε πως καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Παπαδήμο. Πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε από τους γιατρούς του ευαγγελισμού και ότι η κατάσταση του πρώην Πρωθυπουργού και των δύο συνοδών του είναι σταθερή, καθώς επίσης και ότι έχουν επαφή με το περιβάλλον. Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί σε ταχύτατη διαλεύκανση.

18721340 10203069880785221 377416956 o copy

"Η κυβέρνηση απερίφραστα και κατηγορηματικά καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου" είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε «ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του».

Και ο κ. Στουρνάρας καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς της «άνανδρη» και μάλιστα σε ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει στην χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κα Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στον Ευαγγελισμό έφτασεο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. Έχει βοηθήσει πολύ σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση. Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν το καλό της χώρας γίνονται στόχος. Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται, ή κινδυνεύουν, τα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Εύχομαι στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και οι γιατροί με διαβεβαίωσαν γι' αυτό».

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν από την επίθεση εναντίον του κ. Παπαδήμου.

«Είναι μία τραγική στιγμή. Ελπίζω σε γρήγορη ανάρρωση», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον κ. Παπαδήμο και την οικογένειά του.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια που αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία και στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.

Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο κ. Κικίλιας

18685654 10203069881065228 548343225 n

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου

"Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον ίδιο, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες".

ΑΝΕΛ για επίθεση κατά Παπαδήμου:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

ΚΚΕ για επίθεση κατά Παπαδήμου:

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του».

«Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Γιάννης Δραγασάκης: Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο

«Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης προς τον Λουκά Παπαδήμο. Περαστικά στον ίδιο και σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου καταδίκασαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η Ολομέλεια της Βουλής και εκπρόσωποι από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.

Κώστας Γαβρόγλου

«Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξη μας για τις δύσκολες στιγμές που περνά ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του. Αυτή την εποχή ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και η επίθεση στο πρόσωπό του είναι και επίθεση σε ένα από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας»

Τασία Χριστοδουλοπούλου

«Καταδικάζουμε την επίθεση και εκφράζουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του», ανέφερε εκ μέρους της ολομέλειας η προεδρεύουσα του Σώματος

«Η ΝΔ απερίφραστα καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ευχόμαστε στον ίδιο και στους συνεργάτες του πλήρη ανάρρωση», τόνισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η βουλευτής Νίκη Κεραμέως.

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση και τις ευχές τους για άμεση και πλήρη ανάρρωση του κ. Παπαδήμου, εξέφρασαν επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

Στις 21:05 έφτασε στο νοσοκομείο και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Νωρίτερα, δηλώσεις έκανε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Σε τέτοιες στιγμές να είμαστε ενωμένοι και να καταδικάζουμε όλες τις πράξεις ωμής βίας. Στόχος τέτοιων ενεργειών είναι η αποσταθεροποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Λουκά Παπαδήμου» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ