ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές του Γ. Φιλιππάκη κατά του Γ. Στουρνάρα μέσω Facebook

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές του Γ. Φιλιππάκη κατά του Γ. Στουρνάρα μέσω Facebook
facebook

Την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, από τον δημοσιογράφο και ειδικό γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργο Φιλιππάκη.

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την επίμαχη ανάρτηση διέταξε χθες το απόγευμα ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας. Η παρέμβαση του Εισαγγελέα έχει στόχο να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από την επίμαχη ανάρτηση ή και άλλες ανάλογης μορφής και είχε ως αφορμή καταγγελία του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο Γιώργος Φιλιππάκης, εκτοξεύει απειλές κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, λίγα 24ωρα μετά την δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ στην ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

filippakis

Την έρευνα θα διενεργήσει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ στην παραγγελία του εισαγγελέα δεν έχει τεθεί θέμα για εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο δημοσιογράφος τα ξημερώματα της Κυριακής πάλι με ανάρτησή του, έκανε γνωστό ότι είχε συλληφθεί.

Ωστόσο, από την πλευρά της αστυνομίας αυτό διαψεύδεται.

Με δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη αναφέρει ότι ο εντολέας του εμμένει στην άποψη που διατύπωσε ενώ διευκρινίζει ότι σημερινή ανάρτηση στον λογαριασμό του κ. Φιλιππάκη που αναφέρει ότι συνελήφθη δεν είναι δική του.

Η δήλωση του κ. Λαμπίρη έχει ως εξής:

«Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ