ΕΛΛΑΔΑ

Λονδίνο: Πώς έζησε τον τρόμο μία Ελληνίδα στη London Bridge (aud)

Λονδίνο: Πώς έζησε τον τρόμο μία Ελληνίδα στη London Bridge (aud)
REUTERS/Dylan Martinez

«Περπατούσαμε κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου και ξαφνικά είδαμε ένα ελικόπτερο στον ουρανό. Ήμασταν πέντε λεπτά μακριά από τη γέφυρα». Η Νένα Καζαντζίδου, Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο, περιγράφει στο CNN Greece όλα όσα έζησε δευτερόλεπτα μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η κυρία Καζαντζίδου τόνισε ότι μόλις πλησίασε στη γέφυρα είδε αρκετή αστυνομία και οι αρχές φώναζαν να μην πλησιάζει κανείς και να απομακρυνθούν από το σημείο.

«Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε όλο το σκηνικό της περιοχής. Ήταν εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα έφθασαν η αστυνομία, τα ασθενοφόρα, η αντιτρομοκρατική στο σημείο. Όμως δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε καλά και δυσκολευόμασταν και να απομακρυνθούμε γρήγορα. Παρόλο που απομακρυνόμασταν κανείς δεν ήξερε προς ποια κατεύθυνση να πάει. Το μόνο που θέλαμε ήταν να πάμε σπίτι αλλά και αυτό δεν ήταν εύκολο και έτσι μας πήρε πολύ ώρα να φύγουμε από το σημείο», τόνισε η Νένα Καζαντζίδου.

Όπως σημείωσε, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία, η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, κυρίως σε κεντρικά σημεία.

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ανέφερε:

«Σήμερα είναι λίγο περίεργα. Ήταν μία πολύ υγρή και δροσερή εβδομάδα και χθες είχε καλό καιρό οπότε ήταν όλοι έξω. Ακόμα είναι κλειστοί κάποιοι δρόμοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ