ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Το μήνυμα της οικογένειας του μικρού Μάριου

Μενίδι: Το μήνυμα της οικογένειας του μικρού Μάριου
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με τη δική τους, εύχεται η οικογένεια του μικρού Μάριου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι.

Παράλληλα, ζητούν από την Πολιτεία να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή των ανθρώπων που εκφράζουν την οργή τους στους δρόμους στο Μενίδι, που είναι και οι ίδιοι γονείς και ζητούν την προστασία των παιδιών τους.

«Θα θέλαμε ειλικρινά παρά τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε μετά από την τόσο άδικη πρόωρη και αναπάντεχη απώλεια του μικρού μας γιου να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα ΜΜΕ που κατόπιν εκφράσεως επιθυμίας μας σεβαστήκαν την θλίψη μας τηρώντας την δέουσα διακριτικότητα και προστατεύοντας έτσι την μνήμη του παιδιού μας», αναφέρουν οι γονείς σε μια λιτή ανακοίνωση.

«Επιθυμούμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας από όλη την Ελλάδα, αλλά και κυρίως όλους τους κατοίκους του Μενιδίου», λένε και απευθύνοντας έκκληση προς την Πολιτεία, τονίζουν:

«Το μόνο που ζητάμε ως γονείς από την Πολιτεία είναι να ακούσει με σοβαρότητα τη φωνή αυτών των ανθρώπων που και οι ίδιοι είναι γονείς και ζητούν την προστασία της έτσι ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί καμία οικογένεια σε παρόμοια θέση με την δική μας».

Δήμαρχος Αχαρνών: Να μπει τέλος στην ασυλία της παραβατικότητας

«Να μπει τέλος στην 40χρονη ασυλία της παραβατικότητας που επικρατεί στην περιοχή. Σήμερα η πόλη μας είναι καζάνι που βράζει από αγανάκτηση, απόγνωση, οργή και θυμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός, μεταφέροντας το πάνδημο αίτημα για ασφάλεια και προστασία.

«Εμείς, με τις συνεχείς παρεμβάσεις, επιδιώκουμε την ανάδειξη του θέματος» το οποίο γνωρίζουν άριστα «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ», σημειώνει ο δήμαρχος Αχαρνών. Χαρακτηρίζει «πρόκληση» τη μη πάταξη της παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται και «ναι, ένα μέρος προέρχεται από τους Ρομά, όχι όμως μόνο» σημειώνει.

Αυτό που ζητάμε, τονίζει ο δήμαρχος είναι «να εδραιωθεί και στην πόλη μας το αίσθημα ασφάλειας που δεν έχει κανένας γονιός, ηλικιωμένος ή νέος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ