ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής συνάντηση επιστημόνων στην Αθήνα για τις νέες τεχνικές στην εντατική θεραπεία

Διεθνής συνάντηση επιστημόνων στην Αθήνα για τις νέες τεχνικές στην εντατική θεραπεία
esicm.org

Οι τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις σε θέματα παρακολούθησης και υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών για βαρέως πάσχοντες ασθενείς, θα παρουσιασθούν στη διεθνή συνάντηση, που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ESICM), στην Αθήνα το τριήμερο 15-17 Ιουνίου.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από το χώρο της Εντατικής Θεραπείας, θα αναλύσουν τα νεότερα δεδομένα πάνω στο θέμα «Αιμοδυναμική Παρακολούθηση στον Βαρέως Πάσχοντα». Θέματα που θα παρουσιαστούν αποτελούν στο σύνολό τους μια βασική ανασκόπηση των σχετικών με την Αιμοδυναμική Υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στα Τμήματα Επειγόντων γνώσεων.

«Πρόκειται για τεχνικές που στην σύγχρονη εποχή, γίνονται ολοένα και λιγότερο επεμβατικές, αναίμακτες, ταχείες και ανώδυνες, δίπλα στο κρεβάτι του ασθενή, ενώ τα αποτελέσματά τους παραμένουν το ίδιο ή και περισσότερο αξιόπιστα», αναφέρουν οι διοργανωτές. Με την εφαρμογή τους, αλλά και την ορθή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τον εκπαιδευμένο Εντατικολόγο επιτυγχάνεται η σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η αύξηση των ποσοστών επιβίωσης των ασθενών στις Εντατικές. Η διεθνής συνάντηση μοριοδοτείται με 12 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από την EACCME/UEMS, τον ευρωπαϊκό φορέα μοριοδότησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ