ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε ο αστυνομικός πίσω από το κύκλωμα με τα 200 κιλά χασίς;

Πώς δρούσε ο αστυνομικός πίσω από το κύκλωμα με τα 200 κιλά χασίς;
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κάτω από άκρα μυστικότητα, δούλευαν την υπόθεση με τα 200 κιλά χασίς οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Πειραιά, καθώς γνώριζαν ότι αρχηγός του κυκλώματος ήταν ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο διπλανά γραφείο. Συγκεκριμένα, υπηρετούσε στην υποδιεύθυνση Πειραιά και μια μεσοτοιχία χώριζε τις δυο υπηρεσίες.

Όπως διαπίστωσαν από την έρευνα τους, ο αστυνομικός ήταν το άτομο που κινούσε όλα τα νήματα στο κύκλωμα του χασίς, με συνεργούς Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών.

Στην ουσία ο αστυνομικός είχε φτιάξει μια «οικογενειακή επιχείρηση» με τον πατέρα του και έδρα τη Σπάρτη, όπου είχαν και τη χασισοφυτεία.

Για μήνες οι αστυνομικοί της δίωξης του Πειραιά τον άκουγαν στα τηλέφωνα να παίρνει εντολές όπως «... να πας 5 γραμμάρια άσπρη στον...» ή « ... περιμένει τη κόκα ο ..». Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος ότι δεν θα τον υποπτευθεί κανένας που στην αρχή δεν δίσταζε να μιλά καθαρά στα κινητά μαϊμού που είχε προμηθευτεί.

Όπως αποδείχτηκε ο αστυνομικός έκανε ακόμα και το μεταφορέα των ναρκωτικών με νταλίκες, ενώ είχε αναλάβει και το ρόλο του συντονιστή με το κύκλωμα των Αλβανών.

Οι αστυνομικοί της δίωξης Πειραιά εντόπισαν πάνω από 50 συναλλαγές με τους εμπόρους της γειτονικής χώρας. Κάθε φορά εισέπραττε από 200 έως 500 ευρώ.

Όταν μάλιστα η ποσότητα του χασίς μεγάλωσε, τότε έκοψε τα κινητά τηλέφωνα και όλες οι συνεννοήσεις τους γίνονται μέσω Ίντερνετ.

Στη φυτεία είχε προσλάβει και «υπάλληλο», ο οποίος ήταν για όλες τις δουλειές, και ο επίορκος αστυνομικός τον πλήρωνε με το μήνα.

Οι Αρχές υπολογίζουν ότι το κύκλωμα είχε αρχίσει τη δράση του από πέρσι το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ