ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Μιχάλη Λεμπιδάκη: επιστολή - κραυγή αγωνίας από την οικογένεια του επιχειρηματία

Απαγωγή Μιχάλη Λεμπιδάκη: επιστολή - κραυγή αγωνίας από την οικογένεια του επιχειρηματία
Αριστερά: Μιχάλης Λεμπιδάκης - δεξιά: καμμένο ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς

Κραυγή αγωνίας καθώς εκφράζουν ανοιχτά φόβους για τη ζωή του ανθρώπου τους αποτυπώνουν σε μία επιστολή που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα οι συγγενείς του απαχθέντος στην Κρήτη Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Εδώ και 53 ημέρες οι απαγωγείς έχουν πάψει να επικοινωνούν για να διαπραγματευτούν με την οικογένεια για τα λύτρα και η οικογένεια ζητά πια ανοιχτά βοήθεια από όποιον έχει δει κάτι, ενώ ελπίζει ακόμα σε νέα επικοινωνία με τους απαγωγείς.

Η τελευταία φορά που η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε ένα σημάδι ζωής ήταν ένα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς για να αποδείξουν ότι ο επιχειρηματίες είναι ζωντανός. Από τότε όμως δεν υπήρξε καμία άλλη ένδειξη ζωής.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε το γεγονός ότι υπήρξαν δημοσιεύματα αλλά και μηνύματα από άτομα που δεν έχουν σχέση με την οικογένεια που ανέφεραν ότι οι συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν συγκεντρώσει το ποσό που ζητούσαν οι απαγωγείς. Όμως, τα χρήματα αυτά δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν καθώς η οικονομική επιφάνεια του επιχειρηματία δεν είναι τέτοια που να μπορεί να βρεθεί αυτό το χρηματικό ποσό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή της οικογένειας

Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την κοινωνία του Ηρακλείου, για τη συμπαράσταση και τη διακριτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα.

Με το πέρας των διαπραγματεύσεων, ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική Αστυνομία, η οποία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην οικογένεια μας ο Μιχάλης.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, παρακαλούμε όλους να διατηρήσουν την ίδια διακριτική στάση, για να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η ψυχολογική μας κατάσταση.

Οικογένεια Μιχάλη Λεμπιδάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ