ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καταδικαστική απόφαση για τον «δράκο των ασανσέρ»

Νέα καταδικαστική απόφαση για τον «δράκο των ασανσέρ»
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Νέα καταδικαστική απόφαση για τον «δράκο των ασανσέρ», ο οποίος είχε γίνει φόβος και ο τρόμος των γυναικών στην δεκαετία του ‘90. Ο καταδικασθείς σε 179 χρόνια (εκτιτέα τα 25 έτη) για εγκλήματα κατά 28 γυναικών Χρήστος Γκίλης, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς, όπως αποδείχθηκε, ήταν αυτός που σκότωσε τον 21χρονο Νικήτα Κωρονιό τον Μάιο του 1996 στον Λόφο του Λυκαβηττού, μπροστά στα μάτια της κοπέλας του.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία 5-2 (δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών).

Ο φάκελος της υπόθεσης επανήλθε στο προσκήνιο μετά από 21 χρόνια λόγω ενός αποτυπώματος παλάμης, που είχε τότε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος, αλλά εξετάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας η ΔΕΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει στο πρόσωπο του καταδικασθέντα Χρήστο Γκίλη τον δράστη.

Το κατηγορητήριο θέλει τον Γκίλη και άλλα δύο άτομα να παρακολουθούν στο ζευγάρι, που επέβαινε σε όχημα. Ο 21χρονος βγήκε από το όχημα για να προφυλάξει την συνοδό του και ύστερα από διαπληκτισμό ο δράστης τον μαχαίρωσε.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας εμφανίστηκε σίγουρη για την ενοχή Γκίλη. Το αποτύπωμα που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος χαρακτηρίστηκε από την ίδια «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο».

Στην απολογία του ο δράστης αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στο περιστατικό και τόνισε πως «ουδέποτε πήγα στον Λυκαβηττό»

«Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ