ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο ο ρόλος ενός Ιρακινού στο κύκλωμα που μετέφερε την κοκαΐνη στη Γαλλία

Στο μικροσκόπιο ο ρόλος ενός Ιρακινού στο κύκλωμα που μετέφερε την κοκαΐνη στη Γαλλία
EPA/AUSTRALIAN FEDERAL POLICE / HANDOUT/φωτογραφία αρχείου

Το ταξίδι στην Ελλάδα ενός Ιρακινού, το όνομα του οποίου βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των 11 ατόμων για τα οποία ζητούν πληροφορίες οι Γάλλοι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών, ερευνούν οι ελληνικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό δύο τόνων κοκαΐνης στις γαλλικές ακτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται σε εκείνη την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Ιρακινός να είχε έρθει σε επαφή και σε συμφωνία με τους Έλληνες που συνελήφθησαν στη Γαλλία για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Το ύποπτο αυτό ταξίδι του Ιρακινού στην Ελλάδα είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο και δεν αποκλείεται το άτομο αυτό να ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους Έλληνες και στο κύκλωμα που είχε παραγγείλει την ποσότητα της κοκαΐνης. Την ίδια ώρα οι ελληνικές Αρχές ερευνούν την ομάδα των νεαρών που έφυγαν από την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη μεγάλη μεταφορά της κοκαΐνης στη Γαλλία.

Η γαλλική δίωξη ναρκωτικών, που εντόπισε και συνέλαβε τους διεθνείς μεταφορείς, έστειλε στη χώρα μας τα στοιχεία συνολικά 11 ατόμων. Οκτώ Ελλήνων και τριών αλλοδαπών. Πρόκειται για άτομα που διαμένουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, ενώ οι ηλικίες τους είναι από 25 έως 30 ετών.

Η Interpol ζήτησε να μάθει από τις ελληνικές Αρχές αν τα άτομα αυτά έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές Ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους, όμως η έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι Έλληνες αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τις διευθύνσεις τους για να προχωρήσουν σε κατ οίκον έρευνες.

Επιπλέον θα ερευνηθεί, μέσα από τις λίστες των επιβατών, και το πότε ταξίδεψαν σε χώρες της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία. Πάντως, ανάμεσα στα άτομα για τα οποία ζήτησαν πληροφόρηση οι Γάλλοι είναι και ένας Μολδαβός και ένας Ισπανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ