ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Οι ευφάνταστες κρυψώνες για τα κλοπιμαία-«θησαυρό» της συμμορίας των Ρομά

Χαλάνδρι: Οι ευφάνταστες κρυψώνες για τα κλοπιμαία-«θησαυρό» της συμμορίας των Ρομά
Φωτογραφία Αρχείου (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ακόμα και μέσα στις υδρορροές είχαν τοποθετημένα τα 700 κιλά χρυσού τα δυο μέλη της γνωστής συμμορίας των Ρομά, που είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2016.

Σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα σε δυο νέες κρυψώνες της συμμορίας, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αμαρουσίου βρήκαν στο φούρνο, στο ψυγείο ακόμη και στο καλάθι των ρούχων στο μπάνιο, κρυμμένα τα χρυσαφικά που έκλεβαν από σπίτια.

Στα δυο διαμερίσματα στο Χαλάνδρι, ιδιοκτησίας του ενός από τους συλληφθέντες, βρέθηκαν διαμάντια μεγάλης αξίας, ενώ εντόπισαν και πάνω από 100.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να βρουν μια αίθουσα 40 επί 20 για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα κλοπιμαία και μάλιστα δόθηκε εντολή να ενισχυθούν οι σκοπιές και οι αστυνομικοί που θα φυλάνε το «θησαυρό».

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα πρόκειται για ό,τι βρήκαν και άρπαξαν οι κακοποιοί σε πάνω από 200 σπίτια ανυποψίαστων πολιτών.

Οι πληροφορείς τους μάλιστα λένε ότι ο συγκεκριμένος συλληφθέντας δεν είχε σκοπό να λιώσει το χρυσό, όπως έκαναν με τα προηγούμενα κλοπιμαία, αλλά θα άνοιγε κατάστημα και θα τα πουλούσε καθώς έτσι δεν θα έχαναν την αξία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ