ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπίδια: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναστολή της αποχής αποφάσισε η ΠΟΠ-ΟΤΑ

Σκουπίδια: Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναστολή της αποχής αποφάσισε η ΠΟΠ-ΟΤΑ
EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ

Συνεχίζεται το χάος με τα σκουπίδια σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε ομόφωνα την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους, ενώ λίγο νωρίτερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αναστολή της αποχής, λαμβάνοντας υπόψιν τις δεσμεύσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Προς το παρόν παραμένει δεδομένη η αφόρητη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους των αστικών κέντρων και των τουριστικών περιοχών, σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον ως την ερχόμενη Πέμπτη, ήταν ομόφωνη στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε το πρωί της Κυριακής, καθώς οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η νομοθετική ρύθμιση που τους παρουσίασε το Σάββατο ο Πάνος Σκουρλέτης, δεν καλύπτει τους συμβασιούχους. Οι εργαζόμενοι επιμένουν στη μονιμοποίησή τους, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης τη Δευτέρα, όπως είναι προγραμματισμένο, σημειώνοντας πως πρόκειται να καταθέσουν τη δική τους πρόταση εκείνη την ημέρα.

4164999


Πηγή: (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που απέρριψαν οι συνδικαλιστές, προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 6.100 συμβασιούχους - παρατασιούχους για όσους μήνες απαιτηθεί, μέχρι να ανακοινωθούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να αιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους στο συγκεκριμένο τομέα.

4164388

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν η κυβέρνηση δεν κάνει αορίστου χρόνου τους εργαζόμενους, που με δική της ευθύνη, ανανέωσε τις συμβάσεις τους», είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας και κάλεσε την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση αύριο Δευτέρα, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει «τεράστια προβλήματα και θα στείλει στην απόλυση χιλιάδες εργαζομένους και τους ιδιώτες στην αποκομιδή των σκουπιδιών».


Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έτσι, εν αναμονή μεγάλου καύσωνα και με "βουνά" από σκουπίδια στους δρόμους των πόλεων, συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων, παρά μόνο σε ευαίσθητους χώρους (νοσοκομεία, λαϊκές αγορές κ.λπ.).

Επίσης, για αύριο Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

4164227


Πηγή:(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά της η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΠ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης), αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας, έπειτα από τις δεσμεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας, αλλά και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ