ΕΛΛΑΔΑ

«Αιχμές» Γ.Πατούλη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα σκουπιδιών

«Αιχμές» Γ.Πατούλη για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα σκουπιδιών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Αιχμές» για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί τις απεργίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και το πρόβλημα με την μη αποκομιδή των σκουπιδιών – που έχουν "πλημμυρίσει" όλη την χώρα – άφησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

«Περιμένουμε αύριο από τη κυβέρνηση να δώσει μια λύση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συμβασιούχων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα θα συμβάλει προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις μας», είπε ο κ. Πατούλης και συμπλήρωσε εμφατικά:

«Με τον ερασιτεχνικό τρόπο που χειρίζονται το θέμα συμβάλλουν, ηθελημένα ή μη, στην είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων στους δήμους».

Ο κ. Πατούλης, αφού υποστήριξε ότι για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί «δεν ευθύνονται ούτε οι δήμαρχοι ούτε οι εργαζόμενοι στους δήμους», ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην αυριανή, έκτακτη συνεδρίασή του, θα αποφασίσει «υπεύθυνα για τη στάση που θα κρατήσουν οι δήμοι».

Να σημειωθεί πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, τουλάχιστον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ