ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας 2017: Καθησυχάζει η ΔΕΗ για την ηλεκτρική επάρκεια

Καύσωνας 2017: Καθησυχάζει η ΔΕΗ για την ηλεκτρική επάρκεια
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με την θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει τις ερχόμενες ημέρες και τους 42 βαθμούς Κελσίου, η ΔΕΗ εμφανίζεται καθησυχαστική, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτρική επάρκεια.

Σύμφωνα με την Εταιρεία, υπάρχει αρκετό απόθεμα το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών και πέρα από τις ημέρες του καύσωνα. Ακόμη και αν η ζήτηση, φτάσει στα ύψη, λόγω της ταυτόχρονης χρήσης κλιματιστικών στις ώρες αιχμής, υπάρχει και το Αμύνατιο το οποίο έχει λιγνίτη για 25 ημέρες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος, πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν το καλοκαίρι του 2007, όταν η ζήτηση του ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε στο επίπεδο ρεκόρ των 10.300 ΜW.

Πάντως στην πρόσφατη μελέτη επάρκειας του ΑΔΜΗΕ προβλέπονται τρία σενάρια: Ήπιο (9.875MW), αναφοράς (9.930MW) και ακραίο (9.985MW).

Στην ίδια μελέτη επισημαίνεται μια αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών. Ενώ δηλαδή παραδοσιακά ο Ιούλιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο καταγράφεται η υψηλότερη ζήτηση, τα τελευταία χρόνια αυτό μετακινήθηκε στους χειμερινούς μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ