ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν παιδιά με αναπηρία

Κηφισιά: Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν παιδιά με αναπηρία
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δήμος Κηφισιάς εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες μία παιδική χαρά για παιδιά με κινητικά προβλήματα. Ο χώρος αυτός είναι για παιδιά έως 14 ετών, βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και λειτουργεί εδώ και 4 μήνες.

Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά τα εγκαίνια, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους» και επεσήμανε πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν την παιδική χαρά γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα στα ανάπηρα παιδιά να έχουν έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους και θα μπορούν να παίξουν και να εκτονωθούν με ασφάλεια.

 De

Πηγή: Δήμος Κηφισιάς

1 10 copy

Πηγή: Δήμος Κηφισιάς

2 Mge copy

Πηγή:Δήμος Κηφισιάς

1 Mrge copy

Πηγή: Δήμος Κηφισιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ