ΕΛΛΑΔΑ

«Επέστρεψαν» από την Κολομβία τα ιατρικά μηχανήμα που είχαν κλαπεί... (pic)

«Επέστρεψαν» από την Κολομβία τα ιατρικά μηχανήμα που είχαν κλαπεί... (pic)

"Επέστρεψαν" από την Κολομβία τα ιατρικά μηχανήματα που είχε κλέψει συμμορία Κολομβιανών από νοσοκομεία της χώρας μας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς στον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε εκδήλωση που έγινε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η σπείρα, τέσσερις υπήκοοι Κολομβίας, είχαν έρθει μέσω Τουρκίας σαν τουρίστες και αφού έκλεψαν τα ιατρικά μηχανήματα τα έστειλαν στο εξωτερικό με εταιρίες ταχυμεταφορών.

Με σακ βουαγιάζ και προσποιούμενοι πότε τους ασθενείς και πότε τους συγγενείς, άρπαξαν μηχανήματα από τον Άγιο Σάββα, και τα νοσομομεία σε Βόλο, Λάρισα και Λαμία.

Όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου μετά από έρευνα σε κάμερες ασφαλείας της περιοχής κατάφεραν να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τους δράστες αλλά και το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν φύγει από την Αθήνα για το Βόλο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί στην Αθήνα δεν πρόλαβαν να τους συλλάβουν καθώς έφτασαν στο διαμέρισμα που διέμεναν στο κέντρο της Αθήνας δυο ημέρες αφού οι κακοποιοί είχαν φύγει από τη χώρα.

IMG 0205

Οι εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών πάντως είναι ότι η σπείρα ήθελε να τα ενδοσκόπια όχι για να τα πουλήσει σε κάποιο ιδιωτικό ιατρείο αλλά για να μπορεί το καρτέλ των ναρκωτικών να βάζει τα ναρκωτικά στο στομάχι από τα "βαποράκια" και να τα μεταφέρουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ