ΕΛΛΑΔΑ

Οι ψαράδες δεν ήξεραν να κολυμπούν: Η συγκλονιστική μαρτυρία του υποπλοίαρχου της υδροφόρας

Οι ψαράδες δεν ήξεραν να κολυμπούν: Η συγκλονιστική μαρτυρία του υποπλοίαρχου της υδροφόρας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Ήμασταν στα 50 μέτρα, τους φώναζα ‘’περιμένετε’’... Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν», αυτό δήλωσε ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας «Αίγινα ΙΙ» που συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια.

Ο υποπλοίαρχος ανέφερε πως την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν εκτός υπηρεσίας και κοιμόταν, ενώ όταν ξύπνησε και βγήκε έξω είδε τι είχε συμβεί.

«Ήμουν εκτός βάρδιας, κοιμόμουν, βγήκα και είδα το (αλιευτικό) σκάφος να έχει βουλιάξει να έχει πέσει... και να έχουν πνιγεί δυο άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έκανε ό,τι χρειάζεται ο καπετάνιος, κάναμε ό,τι προβλέπεται για να το αποτρέψουμε (σ.σ το δυστύχημα) αλλά οι άνθρωποι δεν μας έβλεπαν, ξεψάριζαν» συμπλήρωσε.

4174416

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα δύο άτυχα αδέλφια, 62 και 74 ετών, την ώρα του συμβάντος μάζευαν τα δίχτυα τους και παρά τις φωνές του πλοιάρχου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος, που ήταν ξύλινο, διαλύθηκε, ενώ οι δύο ψαράδες, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση.

4174461

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ