ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο Αμερικανός τουρίστας - Δεν πρόλαβε να αμυνθεί

Ζάκυνθος: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο Αμερικανός τουρίστας - Δεν πρόλαβε να αμυνθεί
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο δείχνουν πως το θύμα έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόλαβε να αμυνθεί.

Ο νεαρός τουρίστας έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία επέφεραν την εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της Αγγελικής Τσιόλα, το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί καθώς οι δράστες τον πέταξαν κάτω και ξεκίνησαν αμέσως να τον χτυπούν, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί.

Για την υπόθεση η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό συλλήψεων. Συγκεκριμένα, κρατούνται οκτώ άτομα, επτά Σέρβοι και ένας Έλληνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι από τους επτά Σέρβους, που τελικώς συνελήφθησαν. Οι άλλοι δύο ύποπτοι ήταν στα χέρια των Αρχών από την Παρασκευή.

Εντός της ημέρας, οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο άτυχος 22χρονος από την Αριζόνα των ΗΠΑ, ο οποίος είχε έρθει στη Ζακύνθο για καλοκαιρινές διακοπές, βρέθηκε την Πέμπτη σε γνωστό μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσει μαζί με την παρέα του.

Ξαφνικά ένας άλλος αλλοδαπός τουρίστας, Σέρβος, θαμώνας και αυτός του μαγαζιού, πλησίασε επιθετικά τον Αμερικανό και άρχισαν να καβγαδίζουν.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έβγαλαν τους δύο άντρες έξω από το κατάστημα, όπου συνέχισαν τον καβγά. Στη συνέχεια φίλοι του Σέρβου ήρθαν προς βοήθεια και όλοι μαζί άρχισαν να χτυπούν τον νεαρό. Μεταξύ αυτών που τον χτυπούσαν είναι και υπάλληλοι του μαγαζιού από όπου ξεκίνησε ο καβγάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ