ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τον θάνατο του Αμερικανού

Ζάκυνθος: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τον θάνατο του Αμερικανού

Την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση αντιμετωπίζουν οι οκτώ συλληφθέντες τηνάγρια δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Bakari Henderson ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στον Λαγανά Ζακύνθου, ύστερα απόάγριο ξυλοδαρμό.

Οι συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Ζακύνθου, που τους άσκησε ποινική δίωξη, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, οπότε και θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Την ίδια ώρα οι αποκαλύψεις, τόσο για την αιτία όσο και για το πώς ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο νεαρός Αμερικανός, συνεχίζονται, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, αφορμή για να ξεκινήσει ο καυγάς, ήταν μια... selfie.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο νεαρός Αμερικανός και η παρέα του έβγαλαν μια φωτογραφία με την σερβιτόρα του μπαρ, στο οποίο διασκέδαζαν. Ο μπράβος του μαγαζιού ενοχλημένος από τη φωτογραφία ζήτησε εξηγήσεις από την παρέα και άμεσα ξεκίνησε ο καυγάς.

Μάλσιτα στα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, φαίνεται ο νεαρός να το βάζει στα πόδια, με τον 32χρονο υπάλληλο του μπαρ να τον ακολουθεί κατά πόδας, μαζί με ακόμη έναν υπάλληλο αλλά και έξι Σέρβους.

Οι άντρες έπιασαν τον νεαρό Αμερικανό και τον χτύπησαν άγρια, ενώ δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν αυτός βρισκόταν στο έδαφος αναίσθητος. Ο Bakari Henderson μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

fb-zakaari.png

Φωτογραφίες από τη σελίδα του στο facebook

Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης το θύμα έχασε τη ζωή του από εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ όπως φαίνεται δεν πρόλαβε καν να αμυνθεί.

Ο νεαρός τουρίστας έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από χτυπήματα, τα οποία επέφεραν την εγκεφαλική αιμορραγία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της Αγγελικής Τσιόλα, το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί καθώς οι δράστες τον πέταξαν κάτω και ξεκίνησαν αμέσως να τον χτυπούν, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στην σύλληψη οκτώ ατόμων, ενός Έλληνα και επτά Σέρβων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι από τους επτά Σέρβους, που τελικώς συνελήφθησαν. Οι άλλοι δύο ύποπτοι ήταν στα χέρια των Αρχών από την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ