ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας: Φροντίδα έκτακτων περιστατικών όλο το 24ωρο

ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας: Φροντίδα έκτακτων περιστατικών όλο το 24ωρο
eurokinissi

Σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία σε κάθε εφημερία δέχονται εκατοντάδες ασθενείς, οι οποίοι δεν χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, το Υπουργείο Υγείας έθεσε σε 24ωρη λειτουργία το ΠΕΔΥ που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε έκτακτα περιστατικά, σε καθημερινή βάση συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και των αργιών. Οι μεταφορά των ασθενών δεν θα γίνεται με ασθενοφόρο αλλά με δικό τους μέσο.

Έτσι λοιπόν από την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στη Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας υπάρχει όλο το 24ωρο Παθολόγος, Καρδιολόγος και Παιδίατρος.

Πέντε ακόμη ιατρικές και εργαστηριακές ειδικότητες Ορθοπεδικής, Χειρουργικής, Ακτινοδιαγνωστικής, Βιοπαθολογίας και Οδοντιατρικής, παρέχουν υπηρεσίες καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και Σαββατοκύριακα-αργίες από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, παραμένοντας τις υπόλοιπες ώρες σε διαρκή ετοιμότητα και συνεργασία με το ιατρικό προσωπικό που είναι σε ενεργό εφημερία.

Το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι όταν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η 24ωρη λειτουργία και άλλων Μονάδων Υγείας σε όλη την χώρα θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της πολύωρης αναμονής των ασθενών στα Τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών του ΕΣΥ.

Το ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119, και το τηλέφωνο επικοινωνίας με το κέντρο παροχής έκτακτης πρωτοβάθμιας περίθαλψης όλο το 24ωρο είναι το : 210-6479799

ΔΗΜΟΦΙΛΗ