ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού

Την προφυλάκιση και των οκτώ συλληφθέντων που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο, Μπακαρί Χέντερσον, διέταξε το δικαστήριο, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Στους οκτώ συλληφθέντες (πρόκειται για επτά Σέρβους και έναν Έλληνα) απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Και οι οκτώ αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τον Έλληνα μπάρμαν να υποστηρίζει ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή, αλλά δεν σκότωσε εκείνος τον Μπακαρί Χέντερσον.

«Ναι τον χτύπησα, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω» είπε χαρακτηριστικά ο μπάρμαν.

Ο πορτιέρης του καταστήματος στο οποίο διασκέδασε ο 22χρονος με την παρέα του τόνισε: «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο».

Οι υπόλοιποι έξι Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει, καθώς προδίδει την παρουσία τους και τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αιτία για τον καβγά φέρεται να ήταν μία φωτογραφία selfie που έβγαλε το θύμα με τη σερβιτόρα του καταστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ