ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλική Πλεξίδα: Έτσι σώθηκα από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα

Βασιλική Πλεξίδα: Έτσι σώθηκα από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ελασσόνα
Social Media

Τις δραματικές στιγμές για το πώς σώθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο Χιούι το οποίο κατέπεσε στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας, περιέγραψε για πρώτη φορά, η μόνη διασωθείσα από αυτό, αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.

Η αρχιλοχίας βρέθηκε την Πέμπτη στη λειτουργία στην Παναγιά Ακρωτηριανή στη Σέριφο, όπου ευχαρίστησε την Παναγία και τον Θεό που κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Βασιλική, η οποία είχε κάνει τάμα, αφιέρωσε στην Παναγία ένα καντήλι, στο οποίο είναι δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, καθώς και το κομποσκοίνι της και τη φόρμα που φορούσε εκείνη την ημέρα.

Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Πόντος, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος είναι ένας και ενιαίος χώρος που τον προστατεύει η Παναγία. Όπως πήρε στην αγκαλιά της την Βασιλική και την κατέβασε από το ελικόπτερο. Θέλω να ξέρετε ότι όσα αεροπλάνα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, της πολεμικής μας Αεροπορίας και όσα πλοία περνούν από εδώ, αλλά και οι στρατιώτες όσο μακριά και αν βρίσκονται από τον Πόντο, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο θα έχουν τη σκέψη τους σε εσάς που προσεύχεστε για την πατρίδα μας, με τη βοήθεια της Παναγίας που φανερώθηκε πολλές φορές».

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ