ΕΛΛΑΔΑ

Τι λέει η Πολεμική Αεροπορία για την παραλία στο Ζούμπερι

Τι λέει η Πολεμική Αεροπορία για την παραλία στο Ζούμπερι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάντοτε εντός φυσιολογικών ορίων, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία [άρθρο 5 του υπ' αρ. Η. Π 8600/416/Ε103 (ΦΕΚ 356/τ.β'/26/2/2009)] είναι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργούνται στα ύδατα των ακτών του ΚΕΔΑ (Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας) στο Ζούμπερι. Αυτό γνωστοποίησε η Πολεμική Αεροπορία, με αφορμή εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης οι οποίες βρίσκονται σε ζώνη 200 μέτρων από τα σημεία εκβολής αγωγών.

Περαιτέρω, έγινε γνωστό, ότι τον Μάιο του 2017 είχε πραγματοποιηθεί έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, η οποία έκρινε ως κατάλληλη για κολύμβηση την παραλία Ζούμπερι.

Το ΓΕΑ επισημαίνει ότι τη συγκεκριμένη μονάδα δεν έχει επισκεφθεί κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, παρά το σχετικό αίτημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι των υδάτων των ακτών του ΚΕΔΑ/Ζούμπερι πραγματοποιούνται κάθε 2 μήνες και αποστέλλονται στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες υγιεινής ύδρευσης του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους αξιωματικούς Υγειονομικού Κτηνιάτρους, στα πιστοποιημένα εργαστήρια του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού Ξηράς (ΚΒΙΕΣ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ