ΕΛΛΑΔΑ

Οι κινήσεις των Αρχών για την ταυτοποίηση των ατόμων που προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας

Οι κινήσεις των Αρχών για την ταυτοποίηση των ατόμων που προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας
ΕUROKINISSI

Το βίντεο που ανέβασαν σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου οι ίδιοι και το οποίο αποτυπώνει το πώς κατέστρεψαν βιτρίνες καταστημάτων και έσπασαν μάρμαρα στο δρόμο της Ερμού, έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν από χθες Τρίτη οι Αρχές, ελπίζοντας να ταυτοποιήσουν κάποια από τα άτομα που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι καταστροφείς φορούν κράνη, οι αστυνομικοί καταγράφουν τα ρούχα που φορούσαν αλλά και τον σωματότυπο τους και από συμπληρωματικό υλικό που έχουν από την ώρα της συγκέντρωσης στο Μοναστηράκι στο οποίο οι ταραξίες δεν είχαν καλύψει ακόμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν πρόσωπα που με σφυριά και ρόπαλα προκάλεσαν ζημιές σε συνολικά 64 καταστήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ παραδέχονταν ότι η αντίδραση της αστυνομίας στις καταστροφές περιουσιών στο κέντρο της Αθήνας ήταν "χλιαρή" έως ανύπαρκτη.

Και μάλιστα για να δικαιολογήσουν το γιατί άφησαν λίγους «μπαχαλάκηδες» να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε περιοχή κατεστραμμένων καταστημάτων, υποστήριζαν ότι άργησε να φτάσει στο κέντρο επιχειρήσεων η πληροφορία ότι η ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων άρχισε στην οδό Ερμού να σπάει βιτρίνες και να ξηλώνει μάρμαρα και άρα να δοθούν από τους επιτελείς της Γαδά οι σχετικές εντολές.

Οι "αλληλέγγυοι" της Ηριάννας μετά την απόφαση του δικαστηρίου που δεν της έδινε το πράσινο φως για να αποφυλακιστεί, συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά στην πλατεία Μοναστηρακίου και όταν ξεκίνησαν πορεία για τη πλατεία Συντάγματος υπήρχαν δυο διμοιρίες που τους ακολουθούσαν. Μόλις οι πρώτοι νεαροί με κράνη στο κεφάλι άρχισαν να σπάνε καταστήματα φαίνεται ότι δεν έγιναν αμέσως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με επιχειρησιακούς αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεν ενημερώθηκε άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων για να δοθεί εντολή για επέμβαση.

Τελικά, έγιναν 14 προσαγωγές ατόμων που αφέθησαν ελεύθεροι και μόνο ένας συνελήφθη, και αυτός όχι για τις καταστροφές αλλά γιατί βρέθηκε πάνω του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε να μάθει γιατί δεν συνελήφθησαν όσοι προκάλεσαν τις καταστροφές ενώ στέλεχος της Κατεχάκη είπε στο CNN Greece ότι «είναι σαφές πως κάποιοι δεν έκαναν όπως θα έπρεπε τη δουλειά τους και οι καταστροφείς έφυγαν ανενόχλητοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ