ΕΛΛΑΔΑ

Νέες τουρκικές απειλές σε πτήση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Νέες τουρκικές απειλές σε πτήση του Προέδρου της Δημοκρατίας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Σήμερα το πρωί, την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τη νήσο Παναγιά, οι Τούρκοι ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου τους Έλληνες πιλότους ότι βρίσκονται εντός τουρκικού εναέριου χώρου.

Σύμφωνα με το militaire.gr, οι Έλληνες πιλότοι που πετούσαν πάνω από τη νησίδα Παναγιά Οινουσσών, δεν απάντησαν και αδιαφόρησαν στη νέα τουρκική πρόκληση, συνεχίζοντας κανονικά την πορεία τους.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσγειώθηκε ασφαλώς στη νήσο Παναγιά και παρακολούθησε ενημέρωση στο στρατιωτικό φυλάκιο.

Σημειώνεται ότι μετά τις τουρκικές παρενοχλήσεις στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκίνησαν και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Τουρκικά F-4, παραβίασαν το FIR Αθηνών και έκαναν υπερπτήσεις στους Ανθρωποφάγους και το Φαρμακονήσι.

Θεατές στο ίδιο... σκηνικό και την Τρίτη

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοια πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την Τρίτη, καθώς έφτασαν στο σημείο να "παρενοχλήσουν" το αεροσκάφος που επέβαινε ο Προκόπης Παυλόπουλος προσεγγίζοντας τη Ρόδο.

Οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ επικοινώνησαν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν τον πιλότο του αεροσκάφους πως παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ