Διαμαρτυρία προσφύγων έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα (pics&vid)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από σχεδόν εκατό πρόσφυγες και μετανάστες, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα επανένωσης οικογενειών.
Οι πρόσφυγες κυρίως από τα κέντρα φιλοξενίας της Ριτσώνας και του Σκαραμαγκά συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι στην οδό Καραολή Δημητρίου όπου βρίσκεται η γερμανική πρεσβεία και η οποία ήταν κλειστή από αστυνομικές δυνάμεις και μια κλούβα.
Αντιπροσωπεία των προσφύγων εισήλθε στην πρεσβεία για να συναντηθεί το πρόξενο και να επιδώσει σχετικό ψήφισμα. Υπενθυμίζεται ότι περίπου 2.500 πρόσφυγες έχουν ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες για την οικογενειακή επανένωση όπως ορίζονται από τη συνθήκη του Δουβλίνου.






Η Τουρκία επικύρωσε συμφωνία με αναφορά στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας
15:13
Αλλαγή χρόνου στη Θεσσαλονίκη - Κορυφαίοι djs και ένα laser show θα φωτίσει τον ουρανό της πόλης
15:12
Υπουργείο Παιδείας: 250.000 «αιώνιοι» φοιτητές διαγράφονται από 31/12
15:08
Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους - 340 εκατ. ευρώ το 2025
15:06