ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση της Fraport Greece για την κατάσταση του αεροδρομίου στην Κω

Η ανακοίνωση της Fraport Greece για την κατάσταση του αεροδρομίου στην Κω

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια για επιβάτες και πτήσεις, ενημερώνει με δελτίο Τύπου η Fraport Greece, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στο νησί.

Όπως τονίζεται, η εταιρία προχώρησε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και πτήσεων και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αεροδρομίου. Έχει ελεγχθεί διεξοδικά ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης καθώς και όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές.

Επισημαίνεται ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές, ενώ στους χώρους που υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές πραγματοποιείται ήδη καθαρισμός και αποκατάσταση, ενώ οι άνθρωποι της Fraport Greece εργάζονται εντατικά, προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι σε θέση να υποστηρίξει πλήρως όλες τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των εθνικών φορέων διαχείρισης κρίσεων.

Αναφορικά με τις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις παρατηρούνται μόνο μικρές καθυστερήσεις, οι οποίες αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρίες και tour operators, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τον προγραμματισμό των πτήσεων τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ