ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών στον διεθνή Τύπο

Σεισμός στην Κω: Τα παράπονα των Βρετανών τουριστών στον διεθνή Τύπο
REUTERS/Costas Baltas

Δεκάδες τουρίστες βρίσκονταν στην Κω, τη στιγμή του μεγάλου σεισμού των 6,6 Ρίχτερ, με πολλούς από αυτούς να εκφράζουν παράπονα για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που, όπως λένε, δεν τους βοήθησαν μετά το χτύπημα. Βρετανικές εφημερίδες βρίθουν τέτοιων ρεπορτάζ.

Αρκετοί τουρίστες -όπως και οι ντόπιοι- πέρασαν και αυτή τη νύχτα σε πλατείες, μέσα σε αυτοκίνητα, πάνω σε ξαπλώστρες, σε στρώματα θαλάσσης, όπου έκριναν, δηλαδή, ότι θα ήταν ασφαλείς.

Όπως επισημαίνει ο Independent, «είναι υποχρέωση των tour operators να παρέχουν βοήθεια και να βρίσκουν ασφαλή καταλύματα για τους πελάτες τους».

Παράλληλα, την Παρασκευή, υπήρχαν και καθυστερήσεις με τις πτήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία για πολλούς επισκέπτες.

Αντίστοιχες αναφορές είχε και η Daily Mail. «Οι τουρίστες που προγραμμάτιζαν διακοπές στα Τουρκικά και Ελληνικά θέρετρα αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν θα τις πραγματοποιήσουν μετά το σεισμό που κόστισε δύο ζωές», έγραψε η εφημερίδα, μεταφέροντας και παράπονα των Βρετανών που δήλωναν ότι οι πράκτορες «αρνούνται να ακυρώσουν τις διακοπές τους». Ένας εξ αυτών είπε:

Τους είπα ότι θέλω τα λεφτά μου πίσω, αλλά μου είπαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο. Η Κως δεν θα ξαναχτιστεί σε μια εβδομάδα και τους ζήτησα να μου εγγυηθούν ότι το ξενοδοχείο δεν θα πέσει (εάν σημειωθεί και άλλη ισχυρή δόνηση). Είναι γελοίο να στέλνουν ανθρώπους εκεί μετά από αυτό που έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ