ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο ο δήμαρχος Χίου

Στο νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο ο δήμαρχος Χίου
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τροχαίο ατύχημα είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ο κ. Βουρνούς μετέβαινε με τη μοτοσυκλέτα του στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να ταξιδέψει με προορισμό την Αθήνα, για να παραστεί στην γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, όταν στην προσπάθειά του να προσπεράσει σταματημένο όχημα, συγκρούστηκε με την πόρτα του, που άνοιξε ξαφνικά από έναν εκ των επιβατών του.

Ο δήμαρχος της Χίου, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές, υποβάλλεται σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της σπονδυλικής του στήλης, αφού δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι στιγμής οι αρχικές εκτιμήσεις για επιπόλαιο τραυματισμό.

Συνεργάτες του κ. Βουρνού τόνιζαν πάντως ότι ο δήμαρχος θα είχε πολύ σοβαρότερο πρόβλημα αν δεν φορούσε κράνος.

Δεδομένης της κατάστασης της υγείας του δημάρχου Χίου, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για μεθαύριο Πέμπτη, συνάντηση των βουλευτών, του δημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη του νησιού με τους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για το προσφυγικό- μεταναστευτικό θέμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, επικοινώνησε με τους υπουργούς, μετά το ατύχημα και εκείνοι συμφώνησαν στην αναβολή, κρίνοντας ότι στη συνάντηση πρέπει να παραβρίσκεται και ο Μανώλης Βουρνούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ