ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 27χρονου για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε Πυροσβεστικό όχημα το 2012

Σύλληψη 27χρονου για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε Πυροσβεστικό όχημα το 2012
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άτομο γνωστό για τη δράση του στους αντιεξουσιαστικούς κύκλους είναι ο 27χρονος ο οποίος συνελήφθη το πρωί, μετά από ένταλμα που είχε εκδώσει ο ανακριτής για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών μετά από επεισόδια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός, μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας το 2012, είχε επιτεθεί μαζί με άλλα άτομα σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είχε πάει στην περιοχή για να σβήσει φωτιά που είχαν βάλει ταραξίες σε αυτοκίνητο.

Μόλις οι αντιεξουσιαστές είδαν το πυροσβεστικό όχημα, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να εγκαταλείψουν το βαρύ όχημα και να σωθούν τη τελευταία στιγμή.

Τον περασμένο Μάιο δικαστικός λειτουργός εξέδωσε σε βάρος του 27χρονου ένταλμα με τα συγκεκριμένα αδικήματα και διέταξε τη σύλληψή του μετά από έρευνα, πληροφορίες, αλλά και ταυτοποίηση μέσω βιντεοληπτικού υλικού.

Ο νεαρός εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και αφού συνελήφθη οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου θα παραμείνει μέχρι να οδηγηθεί στις δικαστικές Αρχές.

Ο 27χρονος ήταν γνωστός στις Αρχές από το 2007 και είναι από τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με έντονη παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ