ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2017: Κορυφώνεται η αγωνία για τις βάσεις – Πότε ανακοινώνονται και πού θα κινηθούν

Πανελλήνιες 2017: Κορυφώνεται η αγωνία για τις βάσεις – Πότε ανακοινώνονται και πού θα κινηθούν
EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Με τον Αύγουστο να πλησιάζει κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων για την ανακοίνωση των βάσεων των σχολών ανά τη χώρα. Η ανακοίνωση για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αναμένεται μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου και όπως όλα δείχνουν σε ορισμένες σχολές θα υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις.

Οι επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά ήταν κάκιστες, ωστόσο οι σχολές υψηλής ζήτησης στα Πολυτεχνεία διατηρούν τις βάσεις τους. Ψηλά θα διατηρηθούν και οι βάσεις σε Ιατρικές και Νομικές Σχολές, ενώ αναμένεται αύξηση και στις παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες των ΤΕΙ, καθώς εξασφαλίζουν πιο γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση. Στις Ιατρικές, όπως δείχνουν οι βαθμολογίες, οι βάσεις ίσως ανεβούν κατά 80-100 μόρια.

Σύμφωνα με στοιχεία δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα Παιδαγωγικά Τμήματα της περιφέρειας – με βάση τις εκτιμήσεις – θα εκτιναχθούν έως και 1.500 μόρια. Στα Ιωάννινα η σχολή Νηπιαγωγών αναμένεται να εκτιναχθεί 1.200 μόρια και το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Ρόδου περισσότερα από 1.300 μόρια.

Στα τμήματα του ΕΚΠΑ αναμένεται μικρότερη μεταβολή καθώς οι πληροφορίες θέλουν τις βάσεις να ανεβαίνουν κατά 630 μόρια.

Οι οικονομικές σχολές κεντρικών ιδρυμάτων αναμένεται να σημειώσουν πτώση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή του ΟΠΑ που θα πέσει κατά 600 μόρια. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση του ΠΑΠΕΙ αναμένεται να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Πτώση θα σημειώσουν και οι σχολές πληροφορικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά που αναμένεται πτώση άνω των 450 μορίων.

Στην Αθήνα η σχολή Αρχιτεκτόνων αναμένεται να έχει πτώση περί τις 250 μονάδες, ενώ η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών θα έχει πτώση λίγο πάνω από 100 μόρια. Η πτώση στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας θα είναι μεγαλύτερη, ωστόσο οι βάσεις δεν δείχνουν να μειώνονται πολύ. Οι σχολές Ηλεκτρολόγων σε Πάτρα, Χανιά και Ξάνθη αναμένεται να έχουν πτώση από 280 ως 350 μόρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ