ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα (pics)

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα (pics)

Με ένα ειδικό λογισμικό που αξίζει μόλις 2.600 ευρώ και είχαν προμηθευτεί από τη Βουλγαρία, τα μέλη μιας σπείρας κατάφερναν να κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Τα εννέα μέλη της συμμορίας που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας είχαν κλέψει με αυτό το τρόπο ΙΧ εφοπλιστών και γνωστών επιχειρηματιών, με δράση κυρίως στα νότια προάστια.

Τα μέλη είχαν συγκεκριμένους ρόλους: Άλλος εντόπιζε τα αυτοκίνητα, άλλος τα έκλεβε και άλλος φρόντιζε να πλαστογραφεί τα σχετικά έγγραφα ώστε να τα πουλούν.

Μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν μόνο κωδικοποιημένες εκφράσεις. Η φράση «κοπέλα» ήταν το κλεμμένο όχημα, το «πάμε για καφέ» ήταν η συνάντηση για κλοπή ενώ με τη φράση «όπισθεν» εννοούσαν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης έχει δώσει λύτρα για να του επιστρέψουν το αυτοκίνητο.

Οι κακοποιοί λειτουργούσαν πάντα με προσοχή και μάλιστα όταν έκλεβαν ένα αυτοκίνητο αρχικά το στάθμευαν σε μια περιοχή και παρατηρούσαν αν θα εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης να το παραλάβει. Όταν συνέβαινε αυτό σήμαινε ότι το αυτοκίνητο είχε ενσωματωμένο GPS.

Όλοι οι συλληφθέντες είχαν ποινικό παρελθόν καθώς είχαν συλληφθεί αρκετές φορές για κλοπές χωρίς όμως ποτέ να προφυλακιστούν και άρα συνέχιζαν την παράνομη δράση τους.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Γεώργιου Καστάνη και του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου σχετικά με το θέμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ