ΕΛΛΑΔΑ

Εξέταση δημιουργίας στάσης μετρό στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Εξέταση δημιουργίας στάσης μετρό στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση τον επισκεπτών του Μητροπολιτικού Πάρκου της Αθήνας «Αντώνης Τρίτσης» σκοπεύει να διευκολύνει η εξέταση και συζήτηση της πρότασης δημιουργίας σταθμού του μετρό από και προς αυτό στα πλαίσια της επέκτασης του προς τους δήμους της δυτικής Αττικής που μελετά η Αττικό Μετρό.

Υπενθυμίζεται πως, το επόμενο πρόγραμμα της εταιρείας που έχει διασφαλίσει την χρηματοδότησή του είναι η κατασκευή της Γραμμής 4 στο τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή το οποίο υπολογίζεται να έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και να περιλαμβάνει 14 σταθμούς.

Ωστόσο, στην προσπάθεια βελτίωσης της προσβασιμότητας του πάρκου που την παρούσα στιγμή δεν εξυπηρετείται αρκετά από πλευράς μέσων μεταφοράς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισής του κ. Πολύζος ο ίδιος είχε σύντομη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Παπαδόπουλο. Σε αυτήν συζητήθηκε η προοπτική ένταξης της περιοχής του πάρκου στις μελλοντικές επεκτάσεις της εταιρείας η οποία και θα εξυπηρετεί πιθανώς τους δήμους Αγίων Αναργύρων και Ιλίου.

Με συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων το Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» είναι το μεγαλύτερο της Αθήνας με το Central Park της Νέας Υόρκης να διαθέτει 3.410 στρέμματα και το Hyde Park του Λονδίνου μ 1.420 στρέμματα

Το Πάρκο βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο Πύργος Βασιλίσσης ή Επτάλοφος στη δυτική Μητροπολιτική Αθήνα και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου και αυτή τη στιγμή η πρόσβασή του γίνεται από πέντε κύριες εισόδους όπου, δύο βρίσκονται στα ανατολικά, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας (είσοδοι Α: Μουστακλή και Β: Δημοκρατίας), μία στα νότια, επί της οδού Μπίμπιζας (είσοδος Γ: Μπίμπιζα) και δύο βρίσκονται στα δυτικά, επί της Λεωφ. Φυλής (είσοδος Δ: Φυλής νότια και Ε: Φυλής βόρεια).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ