ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά…»

Απαγωγή Λεμπιδάκη: «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά…»

Πρωτόγνωρα σκληρή είναι η στάση των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν υποχωρήσεις στο ύψος των λύτρων απαιτώντας περίπου 60.000.000 ευρώ.

Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερις μήνες από την αρπαγή που βύθισε στη θλίψη την οικογένεια Λεμπιδάκη, η οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, διαμηνύει με κάθε τρόπο προς του απαγωγείς ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο μεγάλο ποσό που απαιτούν. «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά...» είναι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» η φράση των προσώπων που ασχολούνται με την υπόθεση.

Αστρονομικό ποσό

Και αυτό διότι μπορεί να είναι μία οικογένεια με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκεντρώσει το αστρονομικό αυτό ποσό.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχουν περιουσία, όπως και πολλοί άλλοι επιφανείς Έλληνες. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βρουν τόσα πολλά χρήματα. Το ίδιο πρόβλημα θα είχαν στη θέση τους και άλλοι μεγάλοι επιχειρηματίες. Έκαναν αγώνα για να συγκεντρώσουν μετρητά, δανείστηκαν από όπου μπορούσαν να δανειστούν, αλλά το ποσό που συγκέντρωσαν δεν φτάνει σε καμία περίπτωση το ζητηθέν. Ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν. Η απόσταση είναι τεράστια, είναι αδύνατον να καλυφθεί και δημιουργεί αδιέξοδο», λέει αστυνομική πηγή. Σημειώνεται επίσης ότι έχει γίνει αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν χειριστεί στο παρελθόν υποθέσεις απαγωγών, κάνουν λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία οι δράστες δείχνουν – ασχέτως του τι πιστεύουν – ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο χρόνος, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Υπενθυμίζουν ό,τι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή που έχει γίνει στην Ελλάδα και εκτιμούν ότι οι απαγωγείς ήταν εξαρχής προετοιμασμένοι για να κρατήσουν το θύμα τους πολύ καιρό.

Τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου» έχουν υπάρξει επικοινωνίες μέσω sms με τους απαγωγείς. Και σε αυτές τις επικοινωνίες οι δράστες ήταν σκληροί και ανυποχώρητοι, ενώ χρησιμοποίησαν κινητά – «φαντάσματα». Τα χρήματα που φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει η οικογένεια Λεμπιδάκη είναι περίπου 10.000.000 ευρώ. Η τελευταία φορά που οι απαγωγείς έδωσαν σημάδι ζωής του Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν πριν από έναν μήνα. Τότε, είχαν στείλει στην οικογένεια, μέσω sms, την απάντηση του απαχθέντος σε προσωπική ερώτηση που τέθηκε από μέλος της οικογένειας, η οποία ήταν αδύνατο να απαντηθεί από τους δράστες.

Αρμόδιες πηγές θεωρούν σίγουρο ότι ο Λεμπιδάκης είναι ζωντανός και βρίσκεται σε κάποιο οίκημα στην Κρήτη. «Το νησί είναι τόσο μεγάλο που μπορείς να κρύψεις οτιδήποτε. Θεωρούμε σχεδόν απίθανο να έχει μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού ο όμηρος» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ