ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στις Σπέτσες - Φοβούνται αναζωπυρώσεις στην Ανάβυσσο (pics&vids)

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στις Σπέτσες - Φοβούνται αναζωπυρώσεις στην Ανάβυσσο (pics&vids)
eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δύσκολη προσπάθεια των Πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στην Ανάβυσσο Αττικής και τις Σπέτσες. Οι θυελλώδεις άνεμοι που "μαστιγώνουν" τη χώρα δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων . 

 

Σπέτσες: Σε εξέλιξη η φωτιά στις Σπέτσες

Η μεγάλη πυρκαγιά στις Σπέτσες εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Η φωτιά που έχει διάσπαρτες εστίες, έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στο να μην πλησιάσει η φωτιά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι κάτοικοι της περιοχής η φωτιά βρίσκεται κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

2017-08-01T115907Z 683980130 RC1AFDE79510 RTRMADP 3 GREECE-WILDFIRE
2017-08-01T115910Z 594998979 RC12655ACF70 RTRMADP 3 GREECE-WILDFIRE

Πηγή Reuters

4193718
4193720
4193721

πηγή φωτογραφιών: eurokinissi

2a

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων.

1

Ανάβυσσος: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Μεσσηνία: Συναγερμός στην Πύλο

H φωτιά στη Μεσσηνία είναι σε δύσβατο σημείο. Στην περιοχή επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.

SOYLHNARI 197
SOYLHNARI 196

πηγή φωτογραφιών: newsmessinia.blogspot

πηγή video: eleftheria online

Χανιά: Φωτιά σε απόσταση αναπνοής από σπίτια και ξενοδοχείο

Φωτιά ξέσπασε σε αλσύλλιο στην περιοχή 'Αγιος Ματθαίος στα Χανιά η οποία όμως κατασβέστηκε σε σύντομο χρόνο από την πυροσβεστική. Η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστο προς το παρόν λόγο έφτασε σε σημείο αναπνοής από δύο σπίτια που βρίσκονται μέσα σε μία κατάφυτη από πεύκα περιοχή και ένα μικρό ξενοδοχείο χωρίς όμως να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος δεδομένου ότι οι πυροσβέστες είχαν ζώσει την περιοχή.

Οι πυκνοί καπνοί δημιούργησαν μποτιλιάρισμα στην κεντρική οδό Ακρωτηρίου η οποία ενώνει την πόλη των Χανίων με το Αεροδρόμιο και στην οποία υπάρχει αυξημένη κίνηση λόγο των τουριστών.

Αυτή την ώρα οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση της.

Αμαλιάδα: Μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φραγκαβίλα της Αμαλιάδας.
Επί τόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, που προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά και να την κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών συνδράμει και ένα όχημα του δήμου.

Παραμένουν ακόμη άγνωστες οι αιτίες της πυρκαγιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ