Μέδουσα πέντε κιλών... «ψάρεψε» ένα αγοράκι στον Κορινθιακό (pics)
Τεράστιο πρόβλημα έχει προκαλέσει φέτος το καλοκαίρι, η παρουσία των μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο, με τους λουόμενους πολλές φορές να διστάζουν να μπουν στην θάλασσα.
Παντού κολυμπούν μικροσκοπικές αλλά και μεγαλύτερες μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων συνήθως είναι αρκετά επώδυνο.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από το filodimos.gr, τις προηγούμενες ημέρες στην παραλία Ακόλης, ένα μικρό αγόρι με την βοήθεια μιας απόχης κατάφερε να... «ψαρέψει» μία τεράστια μέδουσα βάρους περίπου 5 κιλών.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε πλέον να εντάξει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000. Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, από το βήμα της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε ότι επίκειται και τροποποίηση του νομικού πλαισίου για τις προστατευόμενες περιοχές τον Οκτώβριο, ενώ θα παρθούν και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες.
Σε ό,τι αφορά στις μέδουσες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά συνολικά τη Μεσόγειο και τον πλανήτη και πως η εμφάνισή τους επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους.
Όπως είπε, προωθείται άμεση νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να είναι δυνατό να τοποθετηθούν πλωτά μέσα προστασίας των λουόμενων και να μπορούν τουριστικές εγκαταστάσεις να τοποθετήσουν δίχτυα στις ακτές που είναι πολυσύχναστες, ως ένα άμεσο μέτρο. Η σχετική ρύθμιση είναι πιθανό να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μετά από έρευνα για τον Έπσταϊν
14:19
Σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ενεργειακή ασφάλεια απαντά αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
14:17
Καραμπόλα τεσσάρων φορτηγών και βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος του Ασπροπύργου
14:14
«Πράσινο φως» από την ΕΔΕΥΕΠ για την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο
14:08