ΕΛΛΑΔΑ

Εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να του ρυθμίσουν οφειλές στο Δημόσιο

Εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να του ρυθμίσουν οφειλές στο Δημόσιο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων για τον εκβιασμό 45χρονου ελεύθερου επαγγελματία προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα ταυτοποίησαν τα στοιχεία δύο συνεργών τους. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν μια 49χρονη και ένας 24χρονος, σε βάρος των οποίων -όπως και των δύο συνεργών τους, ηλικίας 40 και 33 ετών,- σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εκβίαση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

'Ολα ξεκίνησαν το 2013, όταν η 49χρονη προσέγγισε τον παθόντα, του συστήθηκε ως οικονομολόγος και ανέλαβε την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη της επιχείρησής του σε ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. Όμως, παρά την ολοκλήρωση της εργασίας και την εξόφληση της αμοιβής, η 49χρονη επανειλημμένως απαιτούσε επιπλέον ποσά, προκειμένου να επιστρέψει στον ελεύθερο επαγγελματία έγγραφα της επιχείρησης.

Τον Ιούλιο του 2017 ο 24χρονος συλληφθείς μαζί με τον 40χρονο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 33χρονου συνεργού τους, συναντήθηκαν με τον παθόντα και μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς του απαίτησαν για λογαριασμό της 49χρονης γυναίκας χρηματικό ποσό ύψους 9.500 ευρώ. Επιπλέον, ο 24χρονος συνέχισε την εκβιαστική απαίτηση των χρημάτων επικοινωνώντας επανειλημμένως τηλεφωνικά με το θύμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες χθες, συνελήφθη ο 24χρονος άντρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά, ενώ βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη και η 49χρονη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ