ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Μυτιλήνη - Ζητούν ενισχύσεις από την Αθήνα (vid)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Μυτιλήνη - Ζητούν ενισχύσεις από την Αθήνα (vid)
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης δασική έκταση και ελαιώνες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου στην Μυτιλήνη. Στελέχη της Πυροσβεστικής χαρακτηρίζουν την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη.

Μαίνεται από τις 4.30 το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική και δασική έκταση μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου. Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία της στη διάρκεια της νύχτας, καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων είναι δύσκολη λόγω του δύσβατου της περιοχής.

«Είναι μεγάλη η φωτιά και τα μέσα δεν φθάνουν» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Εναέρια μέσα και επιπλέον προσωπικό ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, έχω ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία και ζητάμε επιπλέον βοήθεια. Περιμένουμε και άλλες ενισχύσεις, θα έρθουν με το πλοίο οχήματα καθώς και άλλα πεζοπόρα τμήματα, αλλά και επιπλέον εναέρια μέσα. Από την πρώτη στιγμή οι εκτιμήσεις μας ήταν ότι θα έχουμε μια μεγάλη και δύσκολη φωτιά και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Χριστιάνα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9.30 το βράδυ στελέχη της Πυροσβεστικής ανέφεραν ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα σε πολλά μέτωπα σε δασική έκταση και σε ελαιοκαλλιέργειες μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

«Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ