ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Καλύτερη η κατάσταση σήμερα – Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος

Πυρκαγιές: Καλύτερη η κατάσταση σήμερα – Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος
EUROKINISSI

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η «μάχη των πυρκαγιών» καθώς όσες φωτιές είναι ακόμα σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένες, χωρίς ενεργά μέτωπα και αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Συνολικά, στο 24ωρο από ώρα 06:00 της 10-08-2017 έως 06:00 της 11-08-2017, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά στα Κύθηρα παραμένει υπό την επιτήρηση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης, παρά το γεγονός ότι αποδεσμεύτηκαν και άλλες δυνάμεις χτες. Υπάρχουν μόνο μικροεστίες στα καμένα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

«Ανοιχτές», αλλά χωρίς να εμπνέουν ανησυχία, παραμένουν μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στο Τσεκούρι Πάργας, στις Μαριές- Στενίτης Ζακύνθου, στο Νεοχώρι Γορτυνίας, στο Βροντερό Φλώρινας και στο Δίλοφο Φαρσάλων.

Η πυρκαγιά στην Καισαριανή είναι ουσιαστικά υπό έλεγχο, αλλά παραμένουν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα για να σβήνουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στα Αμπέλια Αγρινίου, στην Πρέβεζα και στο Μαζαράκι Ηλείας.

Σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτία, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, και στα νησιά Κρήτη, Σκύρο, Λήμνο, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Κύθηρα.

Από τις αρμόδιες αρχές υπενθυμίζεται στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ