ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καταστάρι της Ζακύνθου. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν κατάσβεση όλο το βράδυ. 

Στο σημείο επιχειρούν κατάσβεση 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην περιοχή μεταβαίνουν 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από την Θεσσαλία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ενώ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί. Ωστόσο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι.

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, γι΄ αυτό είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma αν χρειαστεί. Αυτήν τη στιγμή από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

pyrkagia riza

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 της Παρασκευής στους πρόποδες του όρους Βραχίωνας, στο Καταστάρι. Στο σημείο βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και 2 Πετζετέλ καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

purkagia riza 3

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ εκδηλώθηκαν και φόβοι για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

fotia pigadakia3
fotia pigadakia4

(Φωτογραφίες: imerazante.gr)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ