ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου - Οδηγίες από την τροχαία

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου - Οδηγίες από την τροχαία
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολοκληρώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου που αφήνουν με κάθε τρόπο τα αστικά κέντρα. Στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, με το λιμενικό Πειραιά να υπολογίζει την κίνηση αυξημένη κατά 15% σε σχέση με το 2016. 25.000 επιβάτες επιβιβάστηκαν στα πλοία και 50.000 οδηγοί πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας. Σύμμαχός τους, ο καλός καιρός.

Συγκεκριμένα, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Μικροπροβλήματα παρατηρούνται στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά από έργα που γίνονται στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό σχηματίζεται ουρά από αυτοκίνητα και οι εκδρομείς θα πρέπει να υπολογίσουν ότι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στην πύλη αναχώρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Δημοφιλείς προορισμοί των εκδρομέων, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το λιμενικό Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. ‘Όπως έγινε γνωστό χθες επιβιβάστηκαν σε πλοία περισσότεροι από 25.000 επιβάτες , αριθμός που αναμένεται και σήμερα Σάββατο να αυξηθεί.

Περισσότεροι από 50.000 οδηγοί έχουν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας.

Τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο, κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας που επιτηρούν την κίνηση .

Απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς και έκτακτα μέτρα, μεταξύ των οποίων εντατικοί έλεγχους από ειδικά κλιμάκια της Τροχαίας και «μυστικούς» τροχονόμους, για επικίνδυνες παραβάσεις, έχει προγραμματίσει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών στους δρόμους τον Δεκαπενταύγουστο και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Στα έκτακτα μέτρα συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς:

• να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
• να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και
• σε κάθε περίπτωση, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καλός καιρός

Ο καύσωνας συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα. Ωστόσο, αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα αφού ο καιρός χαλάει απότομα, με βροχές και χαλάζια.

Καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα Βόρεια, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Θα έχουμε βαθμιαία επικράτηση Βορειοδυτικών ανέμων στα Δυτικά, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αθήνα:
Σάββατο : 39°C
Κυριακή : 36°C
Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34°C
Πέμπτη : 34°C

Θεσσαλονίκη:
Σάββατο : 35-36°C
Κυριακή : 32°C
Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 32°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 33 C

ΔΗΜΟΦΙΛΗ