ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Στη βουλή γίνονται «άλαλα και μπάλαλα»

Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Στη βουλή γίνονται «άλαλα και μπάλαλα»

«Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε αυτές τις δηλώσεις για να ξέρουμε τι φρονούν» σχολιάσει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας επί των δηλώσεων του Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» και συμπλήρωσε ότι στη Βουλή γίνονται και ψηφίζονται «άλαλα και μπάλαλα».

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας παραδέχθηκε ότι ο Νίκος Βούτσης τους υποδέχθηκε -κατά το παρελθόν- στη Βουλή με σεβασμό και εξέφρασε την επιθυμία του να πρόκειται περί άστοχων, βιαστικών και επιπόλαιον δηλώσεων.

«Η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατικό κράτος αλλά είναι κράτος ορθοδόξων που στηρίζεται στις αξίες της οικογένειας της πατρίδας της θρησκείας», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη. «Δεν είναι αξιοπρεπές για τα λεφτά και τα δάνεια που χρωστάμε να μας τσαλακώσει η Ευρώπη, έχουμε και αναξιοπρέπεια», συμπλήρωσε.

«Αν υπάρχει σχέδιο διαχωρισμού κράτους εκκλησίας ... μπήκαμε στην ευθεία της διαλύσεως του κράτους γιατί Ελλάδα χωρίς ορθοδοξία δεν γίνεται» τόνισε.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλας εξέφρασε την άποψη ότι η θεωρία της αριστεράς είναι ο πόλεμος εκκλησίας και πολιτίας και όχι ο πόλεμος κατά της εκκλησίας. Διαπίστωσε όμως ότι ο διαχωρισμό υπάρχει ήδη αφού υπάρχουν διακριτοί ρόλοι που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

«Τα περισσότερα λόγια είναι για κατανάλωση κομματική» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορούμε να κάνουμε πέρα την εκκλησία γιατί η εκκλησία είμαστε εμείς» συμπλήρωσε.

Ενώ, για ακόμη μία φορά, εξέφρασε την αντίθεσή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων όπως και στην υιοθεσία παιδιών.


Μητροπολίτης Φθιώτιδας: Στη βουλή ψηφίζονται...
από LAMIASTARGR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ