ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ορθόδοξος και πιστός ανά τους αιώνες ο ελληνικός λαός

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ορθόδοξος και πιστός ανά τους αιώνες ο ελληνικός λαός
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την πίστη και την Ορθοδοξία των απανταχού Ελλήνων ανά του αιώνες επισήμανε στο μήνυμά του για τους εορτασμούς της Παναγίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Με αυτό τον τρόπο έδωσε και έμμεση απάντηση στον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση για όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα περί σχέσης των Ελλήνων με Εκκλησία και Ορθοδοξία.

Τόνισε πως ανά τους αιώνες οι απανταχού Έλληνες προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, για να προσκυνήσουν την Παναγία.

Αυτό, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο διάστημα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε σήμερα στον Ι.Ν Μεγάλης Παναγιάς στην Θήβα, ο οποίος εορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα δε σήμερα εορτάζονται τα 50 χρόνια του Αρχιεπισκόπου στην Ιερωσύνη.

Οι εορτασμοί στην Θήβα έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εμμέσως στο ζήτημα επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» και σε άλλο σημείο πως «η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ