ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά (pics&vids)

Φωτιά στην Κεφαλονιά (pics&vids)
inkefalonia.gr

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα μεταξύ Βλαχάτων και Σιματώτων στους πρόποδες του Αίνου.

Στο σημείο βρίσκονται 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από τη κεντρική Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού και ενδέχεται να μεταβούν και άλλα οχήματα από την Κυλλήνη Ηλείας.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε νύχτα καθιστά αδύνατη τη συνδρομή των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Η φωτιά έχει ήδη πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει περάσει το κεντρικό δρόμο, καίγοντας πλέον και προς την περιοχή του Λουρδά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι από Βλαχάτα και Σιμωτάτα εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και κατευθύνονται προς Πόρο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή» σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, ο οποίος βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το inkefalonia.gr.

1 copy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ