ΕΛΛΑΔΑ

Τα μυστικά της Αστρονομίας ξεδιπλώνονται για τους μικρούς εξερευνητές του Astrocamp

Τα μυστικά της Αστρονομίας ξεδιπλώνονται για τους μικρούς εξερευνητές του Astrocamp
ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Την διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές με στόχο την εξοικείωσή τους με το διάστημα και την Αστροφυσική έχει ξεκινήσει η ομάδα διάχυσης της Επιστήμης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, μέσω της διέγερσης της περιέργειας των παιδιών και ενός διαδραστικού προγράμματος πλήρως προσαρμοσμένου στα χαρακτηριστικά ηλικίας των παιδιών, οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες της επιστήμης της Αστρονομίας.

Συμμετέχοντας σε μικρές ομάδες τα παιδιά συνεργάζονται, παίζουν ομαδικά ενώ ταυτόχρονα εξερευνούν τη γειτονιά της Γης. Η βάση της εξερεύνησης είναι το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall στην Πεντέλη.

Εκεί, οι μικροί εξερευνητές θα έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν το πιο κοντινό αστέρι σε μας, τον Ήλιο!

Οι μαθητές θα μάθουν για τα ταξίδια της ανθρωπότητας στο Διάστημακαι πως αυτό μας επηρεάζει, θα εξερευνήσουν τα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος, θα μάθουν πόσα αστέρια έχει ο ουρανός καθώς και για τη ζωή και την εξέλιξή τους.

astrocamp 1

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας από τις 28/08 έως 01/09, από τις 09:00 έως τις 14:00 και απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-10 ετών. Μία εμπειρία που σίγουρα τα παιδιά αξίζουν να ζήσουν!

Πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 στο 2103490160 και στο astroschool@noa.gr.

astrocamp 3

Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ