ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μυκόνου: Το τίμημα για την παραλία της Ψαρρούς είναι το ακριβότερο σε όλη την Ελλάδα (aud)

Δήμαρχος Μυκόνου: Το τίμημα για την παραλία της Ψαρρούς είναι το ακριβότερο σε όλη την Ελλάδα (aud)
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Το τίμημα των 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο που πληρώνει η παραλία της Ψαρρού είναι το ακριβότερο που υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα» αναφέρει ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του CNN Greece για τα χαμηλά ενοίκια με τα οποία νοικιάζονται παραλίες «χρυσορυχεία» και τις δηλώσεις της Γενικής Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτης Πέρκα, ότι η παραλία της Ψαρρούς έχει νοικιαστεί ολόκληρη προς 384.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Κουκάς το τίμημα «έχει καθοριστεί εδώ και τρία χρόνια από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας».

«Η διαφωνία έρχεται με το γεγονός ότι κάποιοι λένε ότι ένα μαγαζί έχει πολλά έσοδα και ενδεχομένως τα 80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο να είναι χαμηλό. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι για τα όποια έσοδα, όποια επιχείρηση πληρώνει το αντίστοιχο ΦΠΑ, την αντίστοιχη φορολογία και τον αντίστοιχο δημοτικό φόρο. Δεν είναι ότι δεν πληρώνονται τα έσοδα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Μυκόνου και προσθέτει:

«Και μην ξεχνάμε ότι φτάσαμε να συζητάμε πως το ότι είναι ακριβό το τίμημα του μέτρου σε μία παραλία έχει να κάνει με την επιτυχία μιας επιχείρησης. Άρα εδώ ερχόμαστε να πούμε ότι δεν πρέπει κάποιος να επιτυγχάνει. Είναι πολύ περίεργο και θέλει σίγουρα κουβέντα μεταξύ των αρμοδίων φορέων προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για το πώς θα πρέπει να γίνεται η κοστολόγηση».

Αναφορικά με την πρόσφατη διαμαρτυρία του Δήμου προς το υπουργείο Ναυτιλίας για την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση πλωτών εξεδρών από ιδιώτες και επιχειρήσεις στη Μύκονο ο κ. Κουκάς υπογράμμισε:

«Παραδοσιακά όλοι οι Δήμοι είχαν γνωμοδοτική άποψη όταν ήταν να τοποθετηθεί μία πλωτή εξέδρα, από αυτές που χρησιμοποιούν οι εταιρείες με τα θαλάσσια sports ή και κάποιοι για να προσδένουν τα σκάφη τους. Επομένως ο Δήμος που γνωρίζει την κάθε παραλία και οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν μία γνώμη προκειμένου να προφυλάσσεται το περιβάλλον του νησιού. Μετά άλλαξε η νομοθεσία και παραλήφθηκε η υποχρέωση γνωμοδότησης των Δήμων. Ήδη εδώ και δύο χρόνια το δημοτικό συμβούλιο έχει αντιδράσει προς το υπουργείο Ναυτιλίας,

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη πριν από δέκα ημέρες του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Μύκονο, επαναφέραμε το θέμα. Ο ίδιος ο υπουργός θεώρησε κατανοητό το αίτημά μας και μου ζήτησε να του καταθέσω υπόμνημα. Αυτό και έπραξα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ